:format(jpeg))
Modern vendéglátóipari világítás
Catering világításAz étteremben a jó ételek és a modern gasztronómiai dizájn egy sikeres estét eredményeznek. A professzionális világítási koncepció olyan hangulatot teremt, amely elidőzésre és visszatérésre invitál. Az éttermi világításhoz a közvetlen és a közvetett világítás kifinomult keverékét használják.
Alkalmazási területek
:format(jpeg))
Az étterem vendégtérben villódzásmentes, kellemes fényt használnak, hogy a nyilvános térben magánéletet teremtsenek. A megválasztott fényszínek és intenzitások szintén tökéletes helyszínt biztosítanak az ételek számára. Feny24.hu A Professional legalább Ra 90-es színvisszaadási értéket és 200 lux körüli megvilágítási szintet ajánl. Ezenkívül az étteremben a világítás - ha dimmelhető - optimálisan fel van készítve a változó helyzetekre, például a partikra.
:format(jpeg))
A vonzó külső világítás az étterem világítási koncepciójának szerves részét képezi, mivel ez az első dolog, amit a vendég észrevesz. A vendégek általában a külső benyomásuk alapján is eldöntik, hogy egy étterem megéri-e a látogatást. Az útvonalvilágítás többek között nagyobb biztonságot is nyújt a vendégek és a személyzet számára.
:format(jpeg))
A konyhai lámpák nagy mennyiségű forró zsírnak, gőznek és magas hőmérsékletnek vannak kitéve. Az IP54-es védettségű, nedvességálló lámpatestek ezért a minimum. A világítás kényelmes használatához csoportosan kapcsolható és tompítható lámpákat és Ra ≥ 90 színvisszaadást ajánlunk a tökéletes ételkészítés érdekében.
:format(jpeg))
Az étterem külső világítása tükrözi a belső tér identitását. Az egyszerű épülethomlokzatokat vizuálisan fel lehet dobni a designorientált vendéglátóipari világítással. A rozsdamentes acélból készült lámpákat is ajánljuk, amelyek ellenállnak a szélsőséges időjárási körülményeknek, valamint korrózióállóak és könnyen tisztíthatók.
:format(jpeg))
Különösen a bárokban és kávézókban az első kapcsolatfelvétel és kommunikáció a bárpultnál és a pultnál történik. A LED-es szalagvilágítás a megvilágítás egy olyan példája, amely már a kezdetektől fogva magával ragadó. Vagy a munkalap alján, vagy a pult alsó részének mélyedésében, vagy áttetsző anyagok, például opálüveg vagy akrilüveg mögött.
:format(jpeg))
A vendég WC-k elengedhetetlenek az alkoholtartalmú italokat felszolgáló, 50 m²-nél nagyobb és/vagy 50-nél több férőhelyes vendéglátóhelyeken. Az étterem mosdójának funkcionális megvilágítása szintén biztosítja, hogy a vendégek teljesen elégedettek legyenek ezen a területen.
Ajánlásaink
Jogi követelmények
Mint minden nyilvános vagy kereskedelmi helyszínen, a vendéglátóiparban is világításra vonatkoznak világosan meghatározott előírások, hogy a vendégek és az alkalmazottak biztonságosan tartózkodhassanak ott. Fontos többek között az A 3.4. munkahelyi előírás és -> DIN EN 12464-1.
Ezeket az éttermek világításához ajánljuk:
- 100 lux: folyosók
- 200 lux: bejárat, étkező, mosdó, mosdók
- 300 lux: pénztár és büfé
A kocsmákban és bárokban a 100 lux alatti megvilágítás a koncepció része. Ez egyértelművé teszi, hogy a vendéglátóiparban a megfelelő világítást nem lehet képletekkel kiszámítani, hanem az étterem identitását tükröző átfogó világítási koncepcióként kell megtervezni.\ Általános szabály: minél magasabbak a helyiségek, annál magasabbra kell szerelni a lámpatesteket, és annál erősebb és nagyobb számú fényforrást kell alkalmazni.
:format(jpeg))
:format(jpeg))
A jó világítás műszaki szempontjai
Ideális esetben az éttermi lámpák CRI-értéke > 90, hogy az ételek ízletesnek tűnjenek. Az 1 200 - 2 700 Kelvin színhőmérsékletű, hangulatos színhőmérséklet a vendéglátóiparban a jó hangulatot hangsúlyozza. A szemet irányító, nagy dinamikájú fénykép különösen vonzó és kellemes a szemnek. Ilyen például egy feltűnően megvilágított bárhátfal és egy diszkrét ülő- és társalgóhelyiség.